Accommodaties in Winterberg

In winterberg zijn er ongeveer 8.500 bedden te vinden. Deze bedden zijn verdeeld over ongeveer 450 bedrijven die in of in de directe omgeving van Winterberg te vinden zijn. Tweederde van deze bedrijven zijn kleinschalig met maximaal acht bedden. De andere bestaan uit vakantieparken, grotere hotels en sommige groepsaccommodaties. De meeste toeristen die naar Winterberg komen verblijven in één van de vele hotels of in een vakantieresort. Daarnaast is er een kleinere groep die op één van de campings verblijft of gebruik maakt van de kleinere logeermogelijkheden zoals B&B’s, Gasthausen en Pensions. Veel van de overnachtingsmogelijkheden die er in Winterberg zijn, hebben zich ingesteld op actieve bezoekers. Je kunt vaak je fiets, motor of skibenodigdheden op een droge veilige plek stallen. Tijdens de drukkere periodes moet je deze service echter van te voren reserveren, omdat er maar beperkt plaats is.

Boek goedkoop en voordelig je vakantie naar Winterberg op Tui.nl

Bungalowparken

Er zijn in de directe omgeving van Winterberg meerdere bekende en minder bekende bungalowparken te vinden. Over het algemeen verschillen de park niet heel veel van elkaar. Bij de meeste zijn er meerdere restaurants, zwembaden en wellnessresorts te vinden. De kwaliteit van de huisjes en de prijzen verschillen wel sterk per resort. Het verschil tussen huisjes in het hoog- en laagseizoen is behoorlijk groot. Zo kun je in het laagseizoen al voor minder dan vijftig euro per nacht een huisje huren, in het hoogseizoen zal dit in sommige gevallen een veelvoud hiervan zijn

Centerparcs

Eén van de bekendste is ‘Centerparcs Park Winterberg (Hochsauerland)’. Dit bungalowpark ligt op ongeveer vijftien kilometer van het centrum van Winterberg en staat bekend om zijn subtropisch zwemparadijs en de overdekte plaza. De typische huisjes van het bungalowpark staan in een ruim opgezet natuurpark en beschikken over ruime kamers en een compleet ingerichte keukens. Naast deze huisjes kun je er ook voor kiezen om in het hotel van centerparcs te slapen. In het hotel zijn alleen tweepersoonskamers te boeken.

Bekijk hier de verschillende huisjes en kamers van Centerparcs Hochsauerland

Landal

Een ander bekend park in Winterberg is ‘Landal Winterberg’. Dit park bevindt zich naast de golfbaan van Winterberg. Op het park zijn een binnenzwembad en een restaurant te vinden. In totaal zijn er tweehonderd huisjes op het terrein te vinden. Deze zijn al te vanaf vier personen, maar ook voor grotere groepen zijn er genoeg mogelijkheden bij Landal.

Bekijk de verschillende huisjes van Landal Winterberg

Hapimag Ferienresidenz

Een misschien wat minder bekend park, is het ‘Hapimag Ferienresidenz’. Dit park kijkt uit over Winterberg en je bent in ongeveer vijf minuten lopen in het centrum van het dorp. Op het park zijn drie restaurants, een zwembad, een saunacomplex met wellnesscentrum en een winkeltje te vinden. De kamers van Hapimag Ferienresidenz zijn simpel, maar compleet ingericht. het park beschikt over een eigen parkeergarage.

Bekijk hier de verschillende kamers van Hapimag Ferienresidenz

Dorint & Sportresort Winterberg

Het Dorint & Sportresort Winterberg, is een combinatie van een hotel en een bungalowpark. Dit park ligt op ongeveer vijf kilometer van Winterberg. Je kunt hier overnachten in het hotel, maar ook in een appartement of een vakantiewoning. Op het terrein is onder andere een zwembad, een wellnesscentrum en een bar te vinden. alle kamers hebben een kitchenette of een kleine keuken.

Bekijk hier de verschillende overnachtingsmogelijkheden voor het Dorint & Sportresort Winterberg

Roompot

Een relatief nieuw vakantieresort in winterberg is het Bergresort Winterberg van Roompot. Dit bergresort bestaat uit verschillende appertementen boven op een berg die op Winterberg uitkijkt. Vanuit het resort kun je zo de natuur inlopen en een wandeling maken richting de Rurhquelle. Loop je de andere kant op ben je zo in het centrum van Winterberg. Op het terrein van het Bergresort Winterberg is een speeltuin en een sauna te vinden.

Bekijk hier de verschillende kamers van Bergresort Winterberg van Roompot

Campings

Er zijn in de directe omgeving van Winterberg twee campings te vinden. De camping Hochsauerland ligt op minder dan een kilometer afstand van het centrum van Winterberg, aan de rand van het dorp. De camping beschikt over meer dan tweehonderd plaatsen. Op de camping zijn onder andere een restaurant, een speeltuin, douches en wasmachines te vinden. Ook beschikt de camping over internetfaciliteiten en wifi.

De Campingplatz Winterberg ligt iets verder van Winterberg op iets meer dan twee kilometer van het dorp bij het ‘bikepark’. Op deze camping zijn douches, een sauna en een wasserette te vinden. Ook beschikt deze camping over internetfaciliteiten en wifi.

Hotels

Er zijn in Winterberg en zijn omgeving meer dan honderd hotels te vinden. De meeste van deze hotels zien er aan de buitenzijde uit alsof de tijd er al een paar honderd jaar heeft stilgestaan, maar eenmaal binnengekomen zal je zien dat de meeste hotels gewoon met de tijd zijn meegegaan. Je kan hier dan ook alles vinden wat je in een modern hotel zoekt. Wie op zoek is naar extreme luxe zal in Winterberg echter niet aan zijn trekken komen, want in de directe omgeving van Winterberg is geen enkel vijfsterren hotel te vinden. Wel zijn er enkele viersterren hotels en vele driesterrenhotels te vinden. In sommige gevallen zijn de hotels voorzien van een sauna en wellnesscomplex. Dit is namelijk de ideale manier om bij te komen van een dagje sporten in Winterberg. Eén van de bekendste hotels onder Nederlanders in Winterberg is hotel “der Brabander”. Dit beroemde hotel beschikt onder andere over een eigen skischool, een pannenkoekenrestaurant en een House of Welness.

Wil je de beste prijs vinden voor je hotel in Winterberg?
Vergelijk de prijzen van de verschillende hotels in Winterberg op Trivago.nl

B&B/pensions/gasthaus

Er zijn in en in de directe omgeving van Winterberg erg veel B&B’s, gasthausen en pensions te vinden. Het grote voordeel van deze overnachtingsmogelijkheid is dat ze vaak kleinschalig zijn en dat je vaak leuk contact hebt met de eigenaren. Veel van de pensions en gasthuizen in deze omgeving hebben vaak niet meer dan acht bedden staan en in veel gevallen zelfs niet meer dan vier of vijf. De accommodaties zijn vaak eenvoudig, maar in de kamer vindt je alles wat je nodig hebt tijdens je verblijf in Winterberg. Wie niet van delen houdt moet er wel op letten dat elke kamer zijn eigen douche en toilet heeft. In sommige gevallen schuif je ‘s morgens bij het ontbijt naast de eigenaar aan tafel, waarbij je kunt genieten van de lokale specialiteiten.

Groepsaccommodaties

Er zijn in Winterberg meerdere mogelijkheden om te overnachten als je met grote groep van meer dan vijfentwintig personen wilt overnachten. De grootste groepsaccommodatie in Winterberg is de jeugdherberg. Hier zijn in totaal honderdzeventig bedden te vinden. Ook in de hostel op de Erlebnisberg Kappe kun je met honderdachtenveertig bedden met een grote groep terecht. Daarnaast zijn er nog een kleine tiental andere accommodaties te vinden waar je met meer dan vijfentwintig personen terecht kunt. Als je met een grote groep naar Winterberg vertrekt is het wel verstandig om tijdig te reserveren. Winterberg is namelijk een populaire bestemming voor grote groepen en het aanbod is beperkt.